Home Svet (UŽIVO) SUKOBI NA GRANICI VENECUELE SA KOLUMBIJOM! Tramp poslao humanitarnu pomoć, vojska...

(UŽIVO) SUKOBI NA GRANICI VENECUELE SA KOLUMBIJOM! Tramp poslao humanitarnu pomoć, vojska blokirala ulaze u zemlju! OKRŠAJI PRISTALICA OPOZICIJE I POLICIJE!

11

Sukobi su tinjali tokom čitavog dana, a počeli su kada su okupljene pristalice opozicije gađale policajce kamenjem i staklenim flašama, tražeći da oružane snage Venecuele omoguće humanitarnom konvoju da uđe u zemlju.

U međuvremenu, konvoj je napustio skladiša u Kolumbiji i krenuo ka obližnjem graničnom prelazu, uprkos insistiranju predsednika Venecuele Nikolasa Madura da im neće biti dozvoljeno da uđu u zemlju.

reuters

Vojska Venecuele, prema instrukcijama predsednika Nikolasa Madura, dobila je naređenje od komande da rasporedi snage na granici sa Kolumbijom i da nedozvoli ulazak američkih kamiona u zemlju,navodi se na nalogu komande na Tviteru.

Agencija Rojters je javila, pozivajući se na očevice, da je kamion ipak ušao na teritoriju Venecuele, ali da još nije prošao carinski punkt.

Vođa venecuelanske opozicije kojeg kao legitimnog lidera priznaje većin zapadnih zemalja, Huan Gvaido, pozvao je venecuelanske vojnike raspoređene na granici da dozvole konvoju da uđe.
Kolumbijski predsednik Ivan Duke koji se nalazio pored Gvaida kazao je da će Maduro biti odgovoran za bilo kakvo nasilje.

AP/Photo

Venecuelanski zvaničnici naredili su raspoređivanje vojske u blizini granice sa Kolumbijom, saopštila je ranije danas Strateška operativna komanda Bolivarskih nacionalnih oružanih snaga.
"Sledeći instrukcije našeg vrhovnog komandanta Nikolasa Madura, komandant Strateške operativne komande oružanih snaga Remiđo Sebaljos naredio je razmeštanje vojske na granici između Kolumbije i Venecuele kako bi garantovao mir i bezbednost građana nakon zatvaranja granice", navodi se u saopštenju na Tviteru, prenela je agencija Tas s.

reuters

Potpredsednik Rodriges poručio je na Tviteru da su privremeno zatvorena tri granična prelaza u državi Takira, zbog "ozbiljnih i nelegalnih pretnji" po mir i suverenitet Venecuele koje dolaze od vlade Kolumbije.
Pristalice lidera opozicije Venecuele Huana Gvaida su planirali da unesu više tona humanitarne pomoći i medicinskih zaliha preko sada zatvorenih graničnih prelaza, a koje je poslala administracija američkog predsednika Donalda Trampa.

KLJUČA U VENECUELI! SAD PREBACUJU SPECIJALNE SNAGE I VOJNU TEHNIKU – Za Gvaida i njegove sledbenike kupuju mitraljeze, minobacače, PVO sisteme…

(VIDEO) STRAVIČNA OLUJA RAZARA I ITALIJU! Vetar srušio zid i ubio dvoje ljudi! 18:20 Svet

(VIDEO) STRAVIČNA OLUJA RAZARA I ITALIJU! Vetar srušio zid i ubio dvoje ljudi!

(VIDEO) AMERIČKI ŠPIJUNSKI AVION IZNAD RUSIJE! Vojni avion SAD preleteo teritoriju Ruske Federacije! 16:56 Svet

(VIDEO) AMERIČKI ŠPIJUNSKI AVION IZNAD RUSIJE! Vojni avion SAD preleteo teritoriju Ruske Federacije!
  • (FOTO/VIDEO) AMERIKA PRIZIVA RAT U VENECUELI, CELI SVET SE DIGAO NA NOGE! Rusija odmah pokazala zube, Kina i Turska uz Madura! NATO saveznici SAD uz pobunjenu opoziciju! 09:09 Svet
    (FOTO/VIDEO) AMERIKA PRIZIVA RAT U VENECUELI, CELI SVET SE DIGAO NA NOGE! Rusija odmah pokazala zube, Kina i Turska uz Madura! NATO saveznici SAD uz pobunjenu opoziciju!
  • AMERIČKI SENATOR ZAPRETIO VOJNICIMA VENECUELE: Ako blokirate našu humanitarnu pomoć POČINIĆETE ZLOČIN! 23:57 Svet
    AMERIČKI SENATOR ZAPRETIO VOJNICIMA VENECUELE: Ako blokirate našu humanitarnu pomoć POČINIĆETE ZLOČIN!
  • (FOTO) TEŠKA GLUPOST ILI JOŠ TEŽA PROVOKACIJA?! Bolton slučajno otkrio plan o slanju 5.000 VOJNIKA U KOLUMBIJU! 08:49 Svet
    (FOTO) TEŠKA GLUPOST ILI JOŠ TEŽA PROVOKACIJA?! Bolton "slučajno" otkrio plan o slanju 5.000 VOJNIKA U KOLUMBIJU!