Home Svet (FOTO) EVO KAKO PUTIN UŽIVA NA ODMORU U SIBIRU! Pije samo domaću...

(FOTO) EVO KAKO PUTIN UŽIVA NA ODMORU U SIBIRU! Pije samo domaću kafu, a recept za svoje omiljeno jelo NE ŽELI DA OTKRIJE!

18

Prvi čovek Republike Tuve, Šolban Kara-Ool, otkrio je medijima u kojoj hrani i piću ruski predsednik Vladimir Putin uživa dok provodi odmor u tajgi. Prema njegovim rečima, Putin ima tajan sos za jedno svoje jelo, a najviše uživa u domaćoj kafi.

Naime, Putin voli sam da pravi roštilj i marinadu za njega. On je dodao da roštilj ispadne odličan, ali da predsednik ne želi da otkrije svoju tajnu.

Tanjug/AP

Na tim odmorima često ga prati i ministar odbrane Sergej Šojgu, a njih dvojica uživaju u kafi koju spremaju u džezvi.

– Gospodin Šojgu kuva kafu u džezvi. On kuva odličnu kafu na logorskoj vatri. Ponosim se što sam to naučio i svojim ukuc"anima je kuvam. Kafa sa šec"erom se prvo karamelizuje, pa treba da provri sa mlekom – objasnio je Kara-Ool.

Tanjug/AP

Putin i Šojgu uživaju na suncu

On je dodao kako pored kafe, Putin voli i nacionalni čaj iz Tuve, koji su kuvali po receptu Kara-Ooline babe.

– Najvažniji sastojak je voda. Uzmemo vodu sa izvora i zeleni čaj, u sovjetsko vreme smo ga zvali gruzinskim. Malo se posoli, pa se čeka da provri i onda se naspe mleko. Kad mleko provri, ne dozvolite da pokipi, ali obavezno držati neko vreme da ključa. Može mu se dodati i maslac – ispričao je recept.

Tanjug/AP

Putin je do sada nekoliko puta boravio u Tuvi, a u avgustu prošle godine tamo je proveo vikend, uživajući u raftingu i planinarenju, prenosi Sputnjik.

Pratite nas na društvenim mrežama