Home Svet FRANCUSKI KUVAR OKRPIO DONATORE NOTR DAMA: Za obnovu katedrale skupljeno MILIJARDU EVRA,...

FRANCUSKI KUVAR OKRPIO DONATORE NOTR DAMA: Za obnovu katedrale skupljeno MILIJARDU EVRA, A ZA GLADNU DECU?!

19

Francuski šef je u četvrtak postavio sliku na Instagram nakon što je 750 miliona evra donacija skupljeno za samo 24 sata, a milijardu za dva dana, opisujući poplavu donacija kao "neverovatno uznemirujuće".

Ovaj 45-godišnjak podelio je memo katedrale pored fotografije gladne dece u Africi, uz komentar "Ovo je strašno uznemirujuće! ovaj svet je s*eban!", smatrajući da bi novac mogao biti potrošen na humanitarna pitanja.

Manuova izjava je naišla na stotine pozitivnih komentara, a većina njegovih sledbenika se složila da bi novac mogao biti potrošen na drugom mestu.

"Ne mogu da verujem da troše toliko novca na zgradu, a ne troše toliko da pomognu siromašnima", napisala je jedna osoba.

'Činjenica da je to došlo od francuskog čoveka koji nije zaslepljen medijima, čini nas da shvatimo da postoji nada u ovom svetu. Legenda!'

Međutim, Manu je takođe dobio neke kritike za taj post, a neki ljudi su rekli kuvaru da donira svoj novac za ono za šta mu je stalo.

"Želim da vas pitam da li svi profiti vašeg restorana idu gladnoj deci?" pitala je jedna osoba.

"Koliko svojih visokih zarada donirate gladnoj deci u Africi?", pita se drugi.

OTKRIVEN UZROK POŽARA U KATEDRALI NOTR DAM: Zvaničnik francuske policije ubeđen da je REŠIO SLUČAJ!

Nakon što je objavljeno da je za obnovu crkve Notr Dam u samo dva dana prikupljeno više od milijardu dolara, na društvenim mrežama su se pojavile prve kritike kojima je taj postupak nazvan i licemernim.
Iako se radi o vrednoj kulturnoj baštini, mnogi su u neverovatnom uspehu prikupljanja sredstava u tako kratkom roku prepoznali problem nepravilnog određivanja prioriteta, a jedan od najvećih kritičara na Tviteru ocenio je da su bogataši svojom akcijom brzog prikupljanja donacija demonstrirali da bi lako mogli i da "okončaju glad, siromaštvo, nedostatak zdravstvene nege, vode i obrazovanja u siromašnim zemljama".

Pratite nas na društvenim mrežama