Home Balkan LINTA: Proustaške snage u Hrvatskoj su za brutalni obračun sa Srbima!

LINTA: Proustaške snage u Hrvatskoj su za brutalni obračun sa Srbima!

38

Morbidni grafiti ''Mi Hrvati ne pijemo vina nego krvi četnika iz Knina'' i ''Oluja 1995'' šalju jasnu poruku preostalim Srbima da će biti proterani kao 1995. ili ubijeni na ustaški način. Proustaške snage predvode Katolička crkva, hrvatski veterani i stranke desnice uključujući HDZ, a hrvatski državni vrh direktno ili indirektno podržava njihovu zločinačku nameru – navodi Linta u izjavi za medije.
Linta ističe da je predsednik gradskog saveta mladih Bjelovara i aktivni člna HDZ-a Mateo Horvat (24) nedvosmisleno pokazao da su za njega ustaški koljači koji su počinili genocid nad Srbima, Romima i Jevrejima u suštini borci za slobodu hrvatskog naroda.
Horvat je javno objavio svoju fotografiju na kojoj ima majicu sa natpisom ''Za dom spremni'' i ustaškim grbom koji počinje sa prvim bijelim poljem. On je iskreno rekao da mnogi hrvatski veterani, posebno pripadnici HOS-a, koriste koljački pozdrav ''Za dom spremni'' – naveo je Linta.

Linta: Većina đaka u Hrvatskoj veruje da NDH nije bila fašistička

Kaže i da Mateo Horvat dobro zna da je Tuđmanova Hrvatska u suštini naslednica genocidne NDH zašt, tvrdi, ima mnoštvo dokaza.
Linta je podsetio da je u Hrvatskoj nizom odluka i preporuka u suštini legalizovan ustaški pozdrav "Za dom spremni".
Naime, kako navodi, prekršajni sudovi u Požegi i Slunju doneli su presude kojima se "Za dom spremni" smatra izrazom volje vlasti a ministarstvo državne uprave je dalo saglasnost da navedeni pozdrav može da zvanično ostane u grbu udruženja veterana HOS-a, koji su bili sastavni dio hrvatske vojske.
Savet Vlade Hrvatske za suočavanje sa prošlošću doneo je preporuku prema kojoj se "Za dom spremni" može koristiti u posebnim prilikama, napominje Linta.

Pratite nas na društvenim mrežama