Home Ljubimci TOP LISTA! Tri najnezavisnije rase mačaka

TOP LISTA! Tri najnezavisnije rase mačaka

36

Takođe, ove mace su idealan izbor za ljude koji rade od devet do pet, jer im nije problem da to vreme ispune snom, igrom i istraživanjem. Naravno, posvetite im vreme i ljubav po povratku kući i imaćete zadovoljnog i srećnog mezimca.

Stručnjaci su napravili listu najnezavisnijih mačaka na svetu i evo koje cica-mace drže prva tri mesta:

Shutterstock

1. Norveška šumska mačka

Ova velika maca raskošnog krzna odlično ume da sama sebe zabavi i neće patiti ako ste nekoliko sati van doma. Obožava da se igra, sama naravno, i odlična je u tome. Kao i svakoj drugoj rasi, svojoj norveškoj šumskoj mački kada ste van kuće ostavite na raspolaganju penjalice, grebalice i igračke i ona će uživati. Obradovaće vam se kada dođete kući, ali vas neće svuda pratiti u stopu i stalno vam biti u krilu.

2. Britanska kratkodlaka mačka

Jedna je od omiljenih rasa na svetu i privržena je vlasnicima, ali sasvim dobro podnosi i samoću. Uz to, održavanje njenog krzna ne zahteva mnogo vremena i jedna je od najzdravijih rasa mačaka. Ova preslatka debeljuca će tokom dana dremati, jesti i igrati se, a kada se uveče smestite ispred televizora ili uživate u knjizi – biće uz vas.

Shutterstock

3. Sijamska mačka

Ova najveća „pričalica” u mačjem svetu zna da se satima sama igra, razume se, kada ima čime. Vodite računa o tome da ima dovoljno igračaka, mozgalica i penjalica i ne brinite – nije joj teško da se sama zabavlja. Ali imajte na umu – čim se vratite kući, sijamka će vam „ispričati” kako je provela dan, do detalja.