Home Hi-Tech VIŠE OD TELEFONA! Samsung Galaxy S9 i S9+ sa najboljom kameron za...

VIŠE OD TELEFONA! Samsung Galaxy S9 i S9+ sa najboljom kameron za snimanje pri slabom osvetljenju!

14

Pokušajte da danas zamislite život bez te stvarčice. Ne ide? Mobilni telefoni odavno više ne obavljaju samo funkciju telefona – rekli bi mnogi, uređaja putem koga glasom stupate u kontakt sa nekim ko vam je daleko. Postali su mnogo više od toga.

Na kraju 20. veka, tačnije 2000. godine, kompanija Samsung je napravila telefon SCH-V200 proizveden u Južnoj Koreji, čija je rezolucija bila 0.35 mega piksela. Njime je bilo moguće uslikati do 20 fotografija. Međutim, da biste ih videli, morali ste da ih najpre prebacite na računar. U periodu koji je usledio, Samsung se izdvajao inovacijama, iz godine u godinu donoseći korisnicima sve bolje mobilne uređaje.

samsung/promo

Prvi pametni telefon koji je nastao 2010. godine u režiji južnokorejske kompanije, a sa oznakom „Galaxy S" serije, imao je inovativne funkcije i različite opcije fotografisanja, kao i tada premijerni ekran na dodir.

„S serija" telefona nastavila je da razvija svoje performanse. Poslednji u nizu iz ove serije su, Galaxy S9 i S9+.

samsung/promo

Glavni aduti ovih uređaja su najbolja kamera za snimanje pri slabom osvetljenju sa novim dvostrukim objektivom blende, Super Slow-mo video zapis i personalizovani AR emotikoni

Promenljiva blenda koju poseduju ovi modeli, prva u Galaxy seriji telefona, pravi savršene fotografije u različitim uslovima osvetljenja. Sočivo na telefonu se prilagođava poput ljudskog oka.

samsung/promo

Na taj način, fotografije izgledaju odlično i po svetlu i po mraku. Dvostruka blenda podržava režime f/1.5 i f/2.4. to znači da se, kada je mrak, sočivo otvara do f/1.5 kako bi propustilo svetlost za svetlu i jasnu fotografiju, dok se po dnevnom svetlu sočivo prebacuje na režim f/2.4 kako bi pomoglo da fotografija izgleda oštro.

Samsung Galaxy S9 i S9+ imaju unapređene kamere sa Super Speed DualPixel senzoromsa povećanom snagom obrade i memorijom za visoki kvalitet slike. Zahvaljujući ovom senzoru, kamera uspeva da uhvati čak četiri puta brže sve detalje.Opcijama Selective Focus (S9) ili Live Focus (S9+) može se namestitidubinskaoštrinaštodoprinosi "živosti" fotografija.

Uz fotografisanje, nezaobilazna opcija na kameri telefona je i video zapis. Ovaj dvojac uneo je novinu kroz Slow Motion mogućnost snimanja. Naime, svaki korisnik može da se zabavi dinamičnim i usporenim video zapisima koji snimaju do 960 slika u sekundi. Galaxy S9 i S9+ poseduju automatski detektor pokreta, inteligentnu karakteristiku koja detektuje kretanje u okviru i automatski počinje da snima sve, pretvarajući približno 0,2 sekunde realnog događaja u oko 6 sekundi snimka, a dodatna pogodnost je i mogućnost dodavanja muzike u pozadini.

samsung/promo

U ovaj model, Samsung uvodi i opciju AR emotikona, koja omogućava kreiranje emotikona koji zvuče i izgledaju poput samih korisnika. Dakle, osim uživanja u odličnim fotografijama, korisnici mogu da prave raznorazne grimase i ekspresije, postavljajući ih zatim na društvene mreže ili deleći ih sa prijateljima.

Podsetimo, Galaxy S9 ima 5,8 inčni Quad HD+ Curved Super AMOLED ekran, a Galaxy S9+ ekran iste rezolucije, uz veću dijagonalu od 6,2 inča, takođe uz odnos strana 18.5:9. Super AMOLED beskrajni ekran stapa se gotovo direktno u telefon bez ometajućih ivica. Sa prilagodljivim poboljšanjem kontrasta, korisnici mogu koristiti svoj uređaj čak i kad su izloženi direktnoj sunčevoj svetlosti.

samsung/promo

Aduti koji zaslužuju pažnju su i Bixby, inteligentna platforma, integrisana u kameru, jasniji, čistiji i kvalitetniji zvuk zahvaljujući stereo AKG zvučnicima podržanim Dolby Atmosom, sa efektom zvuka od 360 stepeni. Samsung Galaxy S9 i S9+ su prvi telefoni koji podržavaju novu aplikaciju Smart Things i mogu se povezati sa drugim Samsung uređajima, a najnoviji Samsung DeX idealan je za one koji su stalno u pokretu. Uređaji podržavaju proširivu memoriju do 400 GB sa MicroSD karticom i opremljeni su najnovijim procesorima za premium aplikacije koje nude snažne performanse i sofisticiranu obradu slike.

Galaxy S9 i S9+ su zaštićeni sa Knox 3.1, najsavremenijom Samsung sigurnosnom platformom i imaju tri različite mogućnosti biometrijske provere autentičnosti – dužicu oka, otisak prsta i prepoznavanje lica.

samsung/promo

Mnogo je godina intenzivnog rada prošlo i mnogo truda uloženo u razvoj i izradu uređaja iz „S serije". Ove godine ova popularna serija slavi 10 godina postojanja. Godišnjica vredna svakog divljenja. To ujedno znači i da stiže novi član Galaxy S porodice. Verujemo još bolji od prethodnika, a sasvim sigurno najbolja verzija S uređaja.

(VIDEO) SVE VIŠE SE BLAMIRAJU! Pristalice opozcije potpisale peticiju PROTIV NASTUPA FRANCA LISTA i osudile Vučića jer ga je angažovao! 20:49 Politika

(VIDEO) SVE VIŠE SE BLAMIRAJU! Pristalice opozcije potpisale peticiju PROTIV NASTUPA FRANCA LISTA i osudile Vučića jer ga je angažovao!

GLUMICA ĆE UVEK PAMTITI SNIMANJE HIT SERIJE RTS: Simkin monolog sam posvetila tati! 23:30 Televizija

GLUMICA ĆE UVEK PAMTITI SNIMANJE HIT SERIJE RTS: Simkin monolog sam posvetila tati!
  • SAMSUNG GALAXY A9 I A7 - telefoni sa MOĆNIM KAMERAMA! 09:07 Hi-Tech
    SAMSUNG GALAXY A9 I A7 – telefoni sa MOĆNIM KAMERAMA!
  • MOŽE DA EKSPLODIRA! SAD povlače milion Samsungovih smartfona zbog baterije 10:38 Hi-Tech
    MOŽE DA EKSPLODIRA! SAD povlače milion Samsungovih smartfona zbog baterije
  • ŠPIJUNAŽA! Fejsbuk svoje korisnike prisluškuje putem mobilnih telefona! 09:18 Hi-Tech
    ŠPIJUNAŽA! Fejsbuk svoje korisnike prisluškuje putem mobilnih telefona!